Nyitrai töltött legényfogó pecsenye



Hozzávalók:
1 kg mangalicacomb (felsál)
10 dkg gomba
10 dkg csirkemáj
10 dkg sonka
15 dkg darált mangalicahús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
10 dkg zölborsó

 só, bora, kakukkföl, majoranna


Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, sót, borsot, kakukk­füvet, majorannát szórunk rá. A gombát véko­nyan felszeleteljük, kevés olajban megpároljuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a darált mangalicahúst, a kockára vágott csirkemájat, a leszűrt konzerv zöldborsót, sót, és összekeverjük. Minden hússzeletre teszünk egy halommal, ráhajtjuk a hús másik felét és hús­tűvel megtűzzük. Serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük és kiszedjük. A pecsenye levét másik edénybe öntjük, meg­párolunk rajta egy apróra vágott vöröshagymát, meghintjük egy evőkanál pirospaprikával, a hú­sokat visszarakjuk és fedő alatt puhára pároljuk. Forró tálra szedjük a húsokat, levébe teszünk egy kiskanál paradicsompürét, 1-2 kanál vörös bort, felforraljuk és a húsra öntjük.

Túrós galuskával, vagy felvidéki gombóccal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746