Nagyerdei gombás szeletek



Hozzávalók:

70 dkg mangalicacomb

50 dkg, makaróni (vagy spagetti)

10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)

1 db vöröshagyma

15 dkg gomba

1 kis doboz paradicsompüré

zsír

10 dkg reszelt sajt

só, törött bors, csipet cukor, kakukkfő, majoranna, zöldpetrezselyem




Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, kakukkfűvel, majoran­nával és félretesszük. A pecsenyezsírban meg­pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, utána a vékonyan felszeletelt gombát, majd az apró kockára vágott füstölt húst. Kicsit pirítjuk, majd megpároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meg­szórjuk majorannával és kakukkfűvel, zöldpet­rezselyemmel. Hozzákeverjük a paradicsompü­rét, felengedjük egy deci vízzel, egy csipet cuk­rot teszünk hozzá és felforraljuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a húsos, gombás raguval. A hús­szeleteket kevés forró zsírban hirtelen pirosra sütjük. Tálalásnál a makarónit a hússzeletekre halmozzuk és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746