Nagybányai cigánytarja



Hozzávalók:
80 dkg mangalicatarja (8 szelet)
15 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
20 dkg mangalicavelő (v. szürkemarha)
3 db főtt burgonya
1 db tojás
2 dl tejföl
só, törött bors
zsír


Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, majd forró zsírban, mindkét oldalán hirtelen átsütjük. A pecsenyezsírban megpárol­juk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, meg­hintjük pirospaprikával, vízzel felengedjük. A hússzeleteket visszarakjuk, és puhára pároljuk. Kevés párolt hagymán megpirítjuk az összevá­gott velőt, megsózzuk, megborsozzuk és egy felvert tojással elkeverjük. Ha a tojás megkötött, félretesszük. A főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, közepét kivájjuk és megtöltjük gazda­gon a velővel, majd leöntjük tejföllel.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746