Mustáros karajtekercs



Hozzávalók:

1 kg mangalicakaraj (rövid karaj)

3 evőkanál mustár

1 kiskanál pirospaprika

30 dkg darált hús

1 dl tejföl

1 db tojás

1 evőkanál reszelt vöröshagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 db vöröshagyma

1 db babérlevél

1 db paradicsom

1 db zöldpaprika

10 dkg gomba

1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem

olaj

só, törött bors




Elkészítési javaslat:

A kicsontozott rövid karajt éles, hosszú késsel hosszában úgy vágjuk be, hogy egy nagy hússzeletet kapjunk. Óvatosan ellapítjuk, kiverjük, majd megsózzuk, meghintjük pirospaprikával és jól megkenjük mustárral. A darált húst össze­gyúrjuk a zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy nyers tojással, egy deci tejföllel, egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel, egy evőkanál reszelt vöröshagymával, öt deka vékonyan felszeletelt gombával. A húsos töltelé­ket rákenjük egyenletesen a hússzeletre és fel­göngyöljük. Hústűvel megtűzzük, és kevés ola­jon, körös-körül hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, melléteszünk egy fej vöröshagymát, egy babérlevelet, egy paradicsomot, egy felsze­letelt zöldpaprikát, egy evőkanál mustárt és fe­dő alatt puhára pároljuk, időnként a mustáros mártásban megforgatva. Ha megpuhult, sütőben megpirítjuk. Kakukkfüves burgonyával, vagy szalonnás burgonyagombóccal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746