Móri mangalicaborda



Hozzávalók:
80 dkg mangalicakaraj
40 dkg csirkemáj
30 dkg lángolt kolbász
1 kanál liszt
1 db vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
só, törött bors, majoranna, vörös boros mártás
olaj


Elkészítési javaslat:

A karajt csontjával együtt négyfelé vágjuk, mély zsebet vágunk bele (egészen a csontjáig bevághatjuk), kicsit kiverjük, megsózzuk (kívül-belül), megborsozzuk. A szalonnát apró kocká­ra vágjuk, kiolvasztjuk, megpároljuk rajta a fi­nomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat, fűszerezzük, meg­sózzuk és megsütjük. Megszórjuk egy kevés liszttel, kevés vízzel felengedjük és felforraljuk. Megtöltjük vele a karajszeleteket, hústűvel meg­tűzzük, és forró bő olajban, mindkét oldalát meg­sütjük. Tálra tesszük, leöntjük vörös boros már­tással és frissen sült bevagdalt lángolt kolbásszal koronázzuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746