Sík-hegyi szürkemarha bográcsos


Sík-hegyi szürkemarha bográcsos

Hozzávalók:
(4 főre):
1 kg szürkemarha lábszár
0,2 kg mangalica zsír
0,3 kg vöröshagyma
0,1 kg őrölt fűszerpaprika
1 fej fokhagyma
0,5 l Vörösbor
Só, bors, 3 db babérlevél
Köretnek: 2 kg burgonya


Elkészítési javaslat:
A húst felkockázzuk, a hagyományostól kissé nagyobbra. A hagymákat finomra vágjuk, és a zsiradékban lepirítjuk egy külön edényben. A húst is lepírítjuk , majd hozzáadjuk a fele mennyiségű lepirított hagymát és a fűszerpaprikát, sót, borsot.Vízzel megöntjük. Vigyázva pároljuk, hogy le ne égjen kb. 3 órát. A végére teljesen zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a bort és a maradék pirított hagymát. Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk és Bikavért iszunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746