Matróz hússzendvics



Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott mangalicatarja (8 egyforma szelet szükséges)
2 dl tejszín
5 dkg lángolt kolbász
4 szelet angolszalonna
2 dl ketchup
1 db vöröshagyma
2 evókanál darált dió
só, törölt bors, kakukkfű



Elkészítési javaslat:

Tűzálló tálat kizsírozunk, aljára egymás mellé lerakjuk a húst. Meghintjük sóval, borssal, ka­kukkfűvel. Teszünk rá egy vékony angolszalon­na szeletet, erre vöröshagymakarikákat, utána 2 vékony kolbászkarikát helyezünk. Rátesszük minden hússzeletre a párját. A tejszínt, darált di­ót, ketchupot, sót összekeverjük, ráöntjük a hús­ra és fedő alatt sütőben, mérsékelt lángon 80 percig sütjük. Mandulás burgonyakrokettet, bur­gonyafánkot, vagy párolt rizst kínálunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746