Marosvári göngyölt hús



Hozzávalók:

1 kg mangalicacomb

15 dkg kolozsvári szalonna

50 dkg lila hagyma

1 dl olaj

pirospaprika, só, törött bors, Piros Arany, kakukkfű, izsópfű, majoranna




Elkészítési javaslat:

A szép nagy hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük kakukkfűvel

majorannával, izsópfűvel, közepére rakunk két vékony szelet füstölt szalonnát, néhány karika lila hagymát (előzőleg kenjük meg a húst Piros Arannyal). Felgöngyöljük, hústűvel megtűzzük majd kevés olajban hirtelen körbesütjük. Kevés pirospaprikát szórunk rá, enyhén megsózzuk, kevés kakukkfűvel is meghintjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Rövid lére pároljuk, zsírjára sütjük. Fokhagymás burgonyát, vagy kukoricás burgonyalepényt adunk mellé.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746