Mandulás mangalicaborda, ínyesmester módra



Hozzávalók:
1,20 kg mangalicakaraj
10 dkg csirkemáj
15 dkg ehéjazott
10 dkg kolozsvári szalonna
2 db tejben áztatott zsemle
1 dl besamellel mártás
5 dkg vaj
1 db tojás
1/2 citrom
1/2 narancs
szerecsendiő,
pirított mandula, só, törött bors



Elkészítési javaslat:

A karajt kicsontozunk, és a húst hosszú olda­lán úgy vágjuk be (legalább kétszer!), hogy kite­rítve, egy szép nagy hússzeleteket kapjunk. Jól kiverjük (óvatosan, lassanként, hogy kii ne sza­kadjon!). Megózzuk, borsozzuk, megtűzdeljük szalonnával és mandulával.

 

Az áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, adunk hozzá tíz deka darált csirkemájat, 6­-8 dkg darált, pirított mandulát, reszelt citrom és narancshéjat, csipet szerecsendiót, egy tojást sót. Jól elkeverjük és megtöltjük vele a húst. Fel­csavarjuk, zsineggel több helyen rögzítjük, forró vajban óvatosan megforgatjuk, teszünk mellé karikára vágva 1 db sárgarépát, 1 db petrezselyemgyökeret, gyorsan felengedjük egy dec vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. Vékonyan bevonjuk besamellel mártással apróra vágott pirított mandulával meghintjük, új­ra bevonjuk besamellel és forró sütőbe téve aranysárgára pirítjuk.

Mandulás burgonyaropogóst, vagy sonkás rizst adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746