Makói tűzdelt tarjapecsenye



Hozzávalók:

1,20 kg mangalicatarja (vagy karaj)

10 dkg kolozsvári szalonna

60 dkg vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

20 dkg sárgarépa

15 dkg petrezselyemgyökér

15 dkg zellergumó

2 db babérlevél,

só, törött bors, kakukkfű, majoranna

olaj




Elkészítési javaslat:

A szalonnát mélyhűtőben kifagyasztjuk, majd ceruza vastagságú rudakra vágjuk. A törött bor­sot, kakukkfüvet, majorannát, kevés sót össze­keverjük, megforgatjuk benne a szalonnadara­bokat és a húst megtűzdeljük vele. Éles késsel nyílásokat vágunk és a babérlevéllel is megtűzdeljük.

Tűzálló tálra vagy tepsibe tesszük, forró olajat öntünk rá, majd kevés vizet aláöntögetve (ap­ránként), fél óráig sütjük, forró sütőben. A meg­tisztított zöldségeket egyforma kisujjnyi dara­bokra, a vöröshagymát négyfelé, vagy kettőbe vágjuk és a hús köré rakjuk. A fokhagymákat is elhelyezzük és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.

 

A húst kívülről is jól bedörzsöljük a fűszerekkel. Legjobb, ha 1-2 óráig így pihentetjük.

Vajas morzsás kelbimbót, töltött burgonyát, vagy juhtúrós lapcsánkát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746