Májjal töltött karalábé



Hozzávalók:
5 db zsenge karalábé
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 db zsemle
20 dkg máj (vagy egy doboz májkrém)
1 kiskanál majoranna
1 kiskanál Piros Arany
1 mokkáskanál törött bors
5 dkg vaj
1 kiskanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem

vegeta,
só, tej, egy evőkanál olaj, pirospaprika


Elkészítési javaslat:

A szép nagy almákat meghámozzuk, maghá­zukat klemeljük, ecetes, citromos forró vízben néhány percig pároljuk, majd lecsurgatjuk. A húst kevés olajban szép pirosra megsütjük, majd a sonkával együtt apró kockára vágjuk. Hasonló kockára vágjuk az uborkát és kemény tojást is. A majonézt elkeverjük a finomra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel, lestyánnal, kaporral, egy kiskanál mustárral, sóval, törött borssal, tejföllel, kevés cukorral és néhány csepp citromlével.

A kockára vágott anyagokhoz annyi fűszeres majonézt keverünk, hogy az almákat púposan megtölthessük (ezért jól ki kell kaparni az üre­gét). Tálra egymás mellé rakjuk az almákat, le­öntjük az ízes mártással és jól lehűtjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746