Májjal rakott mangalicaszeletek



Hozzávalók:

1 kg mangalicahús (comb, karaj, tarja)

25 dkg csirkemáj

2 fej vöröshagyma

tej

5 db zsemle

zsír

7 db tojás

só, törött bors, majoranna, izsópfű, petrezselyem




Elkészítési javaslat:

A karalábékat meghámozzuk, négy darabnak a közepét kivájjuk, az ötödiket kockára vágjuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, tálba morzsoljuk. Egy evőkanál olajon megpá­roljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesz­szük az apróra vágott májat (vagy májkrémet), megpirítjuk a hagymával, meghintjük pirospap­rikával (esetleg sonkát Is használhatunk hozzá). Hozzákeverjük a zsemléhez, belekeverjük a majorannát, borsot, Piros Aranyat és a két tojást, majd a kivájt karalábékba töltjük.

 

Öt deka vajat felforrósítunk egy tűzálló tálban (vagy lábasban), az aljára terítjük a kockára vá­gott és a kivájt karalábéforgácsot, egymás mel­lé a megtöltött karalábékat. Egy deci vizet alá­öntve, vegetával meghintve puhára pároljuk.

 

Egy kiskanál liszttel elkeverjük a tejfölt, ráönt­jük, felforraljuk, zöldpetrezselyemmel meghint­ve tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746