Májas töltöttkáposzta, kirántva



Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
15 dkg gomba
20 dkg csirkemáj
60 dkg darált mangalicahús
3 db áztatott zsemle
4 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kisebb vöröshagyma
1 evőkanál ketchup
só, törött bors, pirospaprika, kakukkfű, gyömbérpor, majoranna, Piros Arany
olaj


Elkészítési javaslat:

A káposzta leveleit lebontjuk, forrás levő víz be tesszük, 10 percig pároljuk. A darálthúst tálba tesszük, hozzámorzsoljuk az áztatott zsemle ket, négy db tojást, sót, törött borsot, kakukkfű vet, majorannát, Piros Aranyat, pirospaprikát. A vöröshagymát kevés olajban megpároljuk, rátesszük a finoman felszeletelt gombát, a feldaraboljuk bolt csirkemájat (mangalicamájat) és kicsit pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprkával és a darált húshoz keverjük (lehűtve). Jól elkeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket. Felgöngyöljük, cérnával átkötjük, húslevesben vagy csontlevesben (vegetával) húsz-huszonöt percig pároljuk. Ezután kiszedjük, lecse pegtetjük, leszedjük róla a cérnát. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk bő, forró olajban megsütjük. A tejfölt megsózzuk borsozzuk, keverünk hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, egy evőkanál ketchupot és a kisü­tött tekercshez adjuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746