Májas mangalicabatyu



Hozzávalók:
80 dkg mangalicacomb (szelet)
20 dkg csirkemáj
10 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
só, bors, majoranna, liszt
3 db tojás
5 dkg reszelt sajt
zsemlemorzsa
olaj



Elkészítési javaslat:

A húsból nyolc egyforma szeletet vágunk megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majoranná­val. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonná-apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, megpároljuk rajta a vöröshagymát és a finomra vágott gom­bát, zsírjára sütjük, majd rátesszük a feldarabolt csirkemájat. Elkeverjük két felvert tojással, só­val, borssal, majorannával. Mindegyik hússze­letre teszünk egy nagy evőkanállal, beborítjuk egy másik hússzelettel és hústűvel összetűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal kever zsemlemorzsába forgatjuk, bő forró olajban megsütjük.

Túrós csuszát, sajtos galuskát adjunk melle körítésnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746