Májas rolád



Hozzávalók:
80 dkg mangalicahús (comb)
25 dkg máj (mangalica vagy szárnyasmáj)
40 dkg zölborsó
4 db jonathán alma
4 db körte
20 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt legyen)
10 dkg vaj
2 db zsemle
1 fej vöröshagyma
6 db tojás
karfiol, só, törött bors, rozmaring, bazsalikom, szerecsendiő, Piros Arany paprikakrém, zsír



Elkészítési javaslat:

A mangalicacombból (lehetőleg a felsál részéből) szép nagy szeleteket vágunk, melyeket kive­rünk, megsózunk, megborsozunk, megkenünk vékonyan paprikakrémmel, majd közepére hal­mozva elosztjuk a szeleteken a tölteléket.

Kevés zsíron megpároljuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd fű­szerezzük kevés őrölt rozmaringgal, bazsali­kommal, sóval, törött borssal. A tűzről levesszük és ha már kihűlt egy kicsit, hozzákeverjük az áz­tatott, szétmorzsolt zsemléket, 3 db tojást, és jól összegyúrjuk.

A zöldborsót és karfiolt külön-külön sós víz­ben megfőzzük. A borsót forró vajon forgatjuk meg, a karfiolt vajas morzsában. A gyü­mölcsöket meghámozzuk, magházát kivájjuk. A reszelt sajtokat elkeverjük olvasztott vajjal, 1 to­jás sárgájával, kevés szerecsendióval, a gyü­mölcsökbe töltjük, majd bepanírozzuk és kiránt­juk.

Tálalásnál a hústekercseket felszeleteljük, kö­rítjük a zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746