Magyaróvári rakott karaj



Hozzávalók:

70 dkg mangalicakaraj

10 dkg parmezán sajt

2 dl tejföl

20 dkg rizs

1 dl olaj

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csokor zöldpetrezselyem

1 mokkáskanál szemes bors

só, törött bors, pirospaprika




Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd forró olajon hirtelen mind­két oldalát rózsaszínűre sütjük. A rizst a pecse­nyezsírban átpirítjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük (2 dl rizshez 4 deci víz). Te­szünk bele egy kisebb vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, szemes borsot, egy kis csokor apróra vágott zöldpetrezselymet, sót. Kuktába tesszük és a jelzéstől számítva 8 percig főzzük, majd állni hagyjuk. Tűzálló tálat kikenünk pecse­nyezsírral, rásimítjuk a rizst, rárakjuk az elősü­tött hússzeleteket, soronként egyenként meg­hintjük pirospaprikával, reszelt sajttal és reszelt vöröshagymával. A maradék pecsenyezsírt el­keverjük a tejföllel, felét ráöntjük a húsra, erre szórjuk a maradék reszelt sajtot, Sütőben piros­ra sütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746