Magyaros töltött tök



Hozzávalók:
l,50 kg sárgatök
60 dkg mangalicahús
8 dkg rizs
2 db vöröshagyma
1 b tojás
4 dkg zsír
4 dkg vaj
1 dl tejszín
3 dl tejföl
1 dl tejszín

só, törött bors, zöldpetrezselyem, pirospaprika


Elkészítési javaslat:

A húst apróra daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágva kevés zsírban megpároljuk, meg­hintjük pirospaprikával, rátesszük a húst, majd kevés vizet, megsózzuk, megborsozzuk és pu­hára pároljuk. A tököt meghámozzuk, belső ré­szét kanállal kikaparjuk, sós, ecetes, vagy citro­mos vízben egy percig forraljuk, kivesszük, le­szárítjuk és hidegre tesszük. A húst ledaráljuk, edénybe tesszük, levét külön tesszük. A húshoz hozzákeverjük a rizst, a finomra vágott zöldpet­rezselymet, tojást, sőt, törött borsot, tejszínt és jól összegyúrjuk. Megtöltjük vele a tököt, kivajazott alufóliába csomagoljuk, megfelelő edénybe tesszük, kevés húslevest öntünk alá, felforraljuk, fedővel letakarjuk, sütőben megpároljuk. A fóli­át levéve róla felszeleteljük, és előmelegített tál­ba rakjuk. A pörkölt mártását besűrítjük öt deka liszttel elkevert három deci tejföllel és forrón tál­ra öntjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746