Magyaros húsos táska



Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 db tojás
2 evőkanál olaj
30 dkg mangalicalapocka
1 db vöröshagyma
8 dkg zsír
2 dl tejföl
1 db vöröshagyma
3 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
só, bors, pirospaprika, só, víz


Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, rá­tesszük az apróra vágott mangalicahúst, kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. A húst kiszedjük, apróra vágjuk, pörköltlével pépessé forraljuk, majd hidegre tesszük. A megmaradt pörköltle­vet liszttel elkevert tejföllel felforraljuk, majd szi­tán áttörjük. A lisztből, tojásból olajjal és kevés vízzel tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik felére dió nagyságú halmokat rakunk kb. 3 centiméter távolságra. A halmok közötti részt megkenjük tojással, ráhajtjuk a tészta másik oldalát, kicsit a közöknél megnyomkodjuk, hogy összeragad­jon, majd derelyevágóval kis négyzetekbe vág­juk. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük, le­szűrjük és forrón tűzálló tálra borítjuk. Leöntjük a paprikás pörkölt mártással, megszórjuk re­szelt sajttal és forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746