Mádi töltött karaj



Hozzávalók:
50 dkg mangalicakaraj
20 dkg darált hús
3 db zsemle
2 db tojás
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl bor
l,5 dkg liszt
1 dl tejföl
zöldpetrezselyem, só, bors, csipet cseresznyepaprika


Elkészítési javaslat:

A karajt felszeleteljük oly módon, hogy 4 db dupla szeletet nyerjünk (csak minden második szeletet vágunk végig). A darált húsból fokhagy­mával, pirospaprikával kolbásztölteléket készí­tünk, megsózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy tojást és elkeverjük, A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk vagy áttörjük, adunk hozzá egy dl sűrű tejfölt, sót, törött borsot, 1 evő­kanál vágott zöldpetrezselymet, kevés őrölt gyömbért, cseresznyepaprikát, két hússzeletet kinyitunk, az egyikre kolbászt, a másikra zsem­lés tölteléket terítünk és összehajtjuk. Hústűvel megtűzzük, kevés zsírban hirtelen átsütjük mindkét oldalát. Pecsenyelevet készítünk a visszamaradt zsírból. Ráteszünk egy kanál pa­radicsompürét, kicsit megpirítjuk, megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, ráöntjük a tokaji furmintot, a húsokat visszarakjuk és a boros mártásban puhára pároljuk. Burgonyafánkot adjunk mellé­je.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746