Likócsi mangalicagulyás



Hozzávalók:
30 dkg csont
30 dkg mangalicalapocka (vagy lábszár)
15 dkg vegyes zöldség
10 dkg vöröshagyma
5 dkg zsír
1 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
1/2 citrom
2 dl tejföl
lestánylevél
só, törött bors, pirospaprika


Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevé zsírban megpároljuk, meghintjük pirospaprikaval és gyorsan elkeverjük. Rátesszük a kocká­ra vágott húst, ezzel is elkeverjük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt pároljuk. Ha a hús már majdnem megpuhult, zsírjára sütjük, hozzá­tesszük a feldarabolt zöldségeket, lestyánleve­let, a kockára vágott burgonyát, kicsit pirítjuk, majd felengedjük a külön lefőzött csont levével. Jól összeforraljuk és tejföllel, citromlével ízesít­jük. Cérnametéltet adjunk hozzá betétnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746