Lecsós göngyölt karaj



Hozzávalók:
1 kg kicsontozott mangalica rövid karaj
10 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna
4 b húsos zöldpaprika
2 db paradicsom
3 db tojás
1 db vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál pirospaprika
2 db borókabogyó
2 db szegfűbors
1 dl tejföl
só, törött bors
olaj


Elkészítési javaslat:

A karajt hosszanti irányban félujjnyi vastagon vágjuk be (kétszer), hogy egy nagyméretű félujjnyi vastag szeletet kapjunk, A füstölt szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, rárakjuk a húslapra. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpároljuk. Rárakjuk a karikára vágott zöldpaprikát, kicsit pároljuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot is. Kevés párolás után ráöntjük a megsózott, felvert tojásokat, de csak addig sütjük, amíg kocsonyásodni kezd. A húslapra halmozzuk, meglocsoljuk jó sűrű tejföllel, majd óvatosan felcsavarjuk. Végeit és oldalát hústűkkel rögzítjük. Paprikás lisztben megforgatjuk, majd forró olajban körben átsütjük. A húst és a tojást meg is borsozhatjuk. Kevés vizet öntünk alá, hozzáteszünk két borókabogyót, egy-két szegfűborsot és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, fedő nélkül a sütőben szép pirosra sütjük.

Juhtúrós burgonyagombócot, kolbászos la: csánkát, vagy káposztás fánkot adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746