Különleges vagdalt hús, vele sült burgonyával



Hozzávalók:

30 dkg darált mangalicahús (dagadó v. lapocka)

30 dkg kétszer darált szürkemarhahús

10 dkg füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

4 db tojás

10 dkg gomba

1 db áztatott zsemle

50 dkg burgonya

só, törött bors, zöldpetrezselyem, pirospaprika, gyömbér, kakukkfő




Elkészítési javaslat:

A szalonnát apró kockára vágjuk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, megpároljuk, majd rátesszük a darált húsokat. Kicsit meg­pirítjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott gombát (előbb a hagymán is megpárolhatjuk). Sóval, borssal, kakukfűvel, gyömbérrel fűsze­rezzük, belekeverjük a vágott zöldpetrezsely­met, pirospaprikát és a tejben áztatott, kicsavart zsemlét. Hozzáadunk 2 db apróra vágott főtt to­jást, 2 db nyers tojást, a fűszereket és jól össze­gyúrjuk. Hengeresre formájuk, tepsibe tesszük, leönt­jük forró zsírral, körülrakjuk a cikkekre vágott burgonyával, Kevés vizet aláöntögetve, zsírjával locsolgatva jól átsütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746