Kunsági töltött káposztaHozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg savanyú káposztalevél
50 dkg darált mangalicahús
6 dkg főtt, füstölt tarja
10 dkg lángolt kolbász
10 dkg rizs
5 dkg vöröshagyma
15 dkg mangalicamáj
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
5 dkg zsír
3 dkg liszt
3 dl tejföl
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg lecsó

1 db vöröshagyma
pirospaprika,
só, törött bors, pirospaprika, majoranna, borsikafű


Elkészítési javaslat:

A füstölt szalonna felét apró kockára vágjuk, megpárolunk rajta kb. 5 dkg vöröshagymát és az apró kockára vágott májat. A rizst félig meg­pároljuk. A füstölt tarját és a mangalicahúst ledarál­juk, hozzátesszük a rizst, hagymás májkocká­kat, a szalonna töpörtyűjét, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majorannával, hozzáadjuk a felvert tojást és az egészet jól összegyúrjuk.

A káposztalevelek vastag ereit elvékonyítjuk, megtöltjük a töltelékkel, végeit behajtjuk. Kiol­vasztjuk apró kockára vágva a füstölt szalonna másik felét, megpárolunk rajta egy szép apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospapriká­val, hozzáadjuk a lecsót (vagy friss zöldpaprikát és paradicsomot). Rátesszük az aprókáposztát, elkeverjük és háromnegyed részét egy megfe­lelő nagyságú edénybe lerakjuk. Meghintjük egy kávéskanál borsikafűvel, a kolbászt karikára vágva sorban egymás mellé rárakjuk, Rátesz­szük a tölteléket is, erre pedig a maradék sava­nyú káposztát. Megborsozzuk, öntünk rá két de­ci vizet és puhára pároljuk.

Ha megpuhult, a töltelékeket óvatosan ki­szedjük, a káposztát tejföllel elkeverve liszttel behabarjuk és felforraljuk. Egy tál aljára rakjuk a káposztát, arra sorban a töltelékeket, meglocsoljuk tejföllel és paprikás zsírt csepegtetünk rá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746