Kunsági malackaraj



Hozzávalók:
1 kg rövidkaraj
1 db vöröshagyma
15 dkg lángolt kolbász
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
5 dkg kolozsvári szalonna
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
2 dl száraz fehér bor
1 kiskanál liszt

só, törött bors
olaj



Elkészítési javaslat:

A mangalicakarajt lefektetjük, húsos részével fel­felé. Felszeleteljük, úgy, hogy vékony szeleteket vágunk bele, — egészen a csontig, de a hús azért egyben maradjon. A vágatokba csúszta­tunk egy szeletke nagyon vékony, kisütött füs­tölt szalonnát, egy-két vékony szelet vöröská­posztát, 3 vékony szelet lángolt kolbászt. A kés pengéjével egy kevés mustárt is kenjünk az egyik oldalára. Ha elkészültünk, vékony zsineg­gel mindkét irányban több helyen átkötjük. Eny­hén megsózzuk, törött borssal bedörzsöljük, és kevés forró olajban, hirtelen minden oldalát átpi­rítjuk.

Tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük, öntünk alá egy deci bort, teszünk mellé egy kettévágott vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát és kö­zépmeleg sütőben megsütjük. Többször meg­forgatjuk, hogy egyenletesen megpiruljon. Időn­ként saját levével locsolgatjuk. Juhtúrós tejfölös galuskát, boros párolt káposztát, kakukkfüves burgonyát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746