Kunsági lecsós hússzendvics



Hozzávalók:
80 dkg mangalicahús (karaj vagy combszelet)
20 dkg mangalicamáj (vagy csirkemáj)
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kiskanál pirospaprika
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 csokor kapor, majoranna
1 db vöröshagyma

olaj, só, törött bors



Elkészítési javaslat:

A húsból 8 egyforma szeletet vágunk, kiver­jük, majd megsózzuk, megborsozzuk. Két szelet hús közé teszünk 1 szelet májat, ezt megborsoz­zuk, meghintjük pirospaprikával és majoranná­val, teszünk rá egy hajszálvékony szalonnasze­letet. A hússzendvicseket összetűzzük, megtűz­deljük törött borsba forgatott, vékony szalonna-rudacskákkal, majd takaréklángon (hogy a vas­tag hússzeletek átsüljenek) megsütjük. A vissza­maradó zsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a felszeletelt zöldpap­rikát és paradicsomot (esetleg lecsót), az apróra vágott kaprot és a húsokat visszahelyezve pu­hára pároljuk. Kiszedjük a hústűket, a húsokat előmelegített tálra rakjuk, és juhtúrós galuskával tálaljuk. Meghintjük vágott kaporral és kisütött szalonnakockával.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746