Kunsági kapros borda



Hozzávalók:
80 dkg mangalicaborda
10 dkg zsír
só, pirospaprika
2 db vöröshagyma (kb. 10 dkg)
4 dl tejföl
1 csokor friss kapor
1 evőkanál ecet



Elkészítési javaslat:

A bordákat kiverjük, széleit bevagdaljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd egy lá­basba tesszük. A maradék pecsenyezsírban megpároljuk a finomra vagdalt vöröshagymát, megszórjuk egy kiskanál pirospaprikával, elke­verjük és gyorsan felöntjük egy kevés vízzel. Felforraljuk, a húsra öntjük, egy kicsit elkever­jük, majd fedő alatt, rövid lével puhára pároljuk.

 

Ha megpuhult a hús, a tejfölben elkeverünk egy jó nagy evőkanál lisztet, a finomra vágott friss kaporlevelet, rátesszük a húsra, megkever­jük és felforraljuk. Ha sűrű lenne a mártás, kevés vízzel hígíthatjuk. (Vigyázzunk, mert a lisztes mártás hamar „odakap".) Frissen, forrón tálaljuk vajas galuskával, párolt rizzsel, esetleg makaró­nival.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746