Kunsági csárdás pecsenye



Hozzávalók:

1 kg mangalicakaraj

10 dkg lángolt kolbász

1 db vöröshagyma

15 dkg zöldpaprika

1 db paradicsom

5 dkg tiszt

15 dkg zsemlemorzsa

5 db tojás

só, törött bors, olaj




Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajban megpároljuk, rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát, egy ideig pirítjuk, majd rátesszük a hámozott, kockára vágott paradicsomot. Hozzá­keverjük az apróra vagdalt lángolt kolbászt, és összepároljuk. Öntünk rá két felvert tojást, meg­sózzuk, megborsozzuk és megsütjük, de csak annyira, hogy kocsonyás legyen. Meghintjük erőspaprikával.

A karajt dupla vastag szeletekbe vágjuk, éles hegyes késsel zsebeket vágunk bele. Kívül megsózzuk, és a zsebeket megtöltjük a kolbá­szos-tojásos töltelékkel. A nyílást hústűvel lezár­juk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk majd bő, forró olajban mérsékelt tűzön megsüt­jük. Hagymás pirított burgonyát vagy petre­zselymes burgonyát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746