Körmöndi göngyölt comb, Római tálban



Hozzávalók:
1 kg vékonyra szeletelt comb (mangalica)
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
25 dkg csirkemáj
20 dkg sóskalevél
6 db zellerlevél
1 csokor metélőhagyma
3 dl fehér bor, mustár, só, bors, borsikafű, majoranna, füstölt szalonna



Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, megkenjük mustárral és meghintjük őrölt borsikafűvel (csomborral). 10 dkg füstölt szalonnát hosszúkás hasábokra szeletelünk és minden hússzeletre hosszában teszünk egy sza­lonnahasábot. Melléteszünk egy fél csirkemájat, mellé 1-1 sóskalevelet. A sóskalevélre egy-egy hosszú, vékony sárgarépacsíkot és petrezse­lyemgyökér szálat helyezünk. Erre kerül a kis zellerlevél, majd néhány szál metélőhagyma, A húst óvatosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük, végeit betűrjük, Római tálat (fél órai áztatás után) kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, rárakjuk a hústekercseket, ráöntünk három dl fehér bort és hideg sütőbe tesszük. Lassan felhevítve, másfél óráig sütjük. Burgonyafánkkal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746