Kónyi legényfogó pecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicacomb (szelet) dió
8 dkg liszt
10 dkg zsír
1 db vöröshagyma
15 dkg gomba
10 dkg zöldpaprika
10 dkg zöldbab
10 dkg zöldborsó
15 dkg csirkemáj
1 kiskanál finomra vágott zöldpetrezselyem
5 dkg reszelt sajt
1 dl bor

őrölt gyömbér, kakukkfű,
só, törött bors, órölt koriander, pecsenye fűszerkeverék


Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd kevés zsírban szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsírban megpároljuk az apró kockára vágott vörös­hagymát, a kockára vágott zöldpaprikát és pa­radicsomot, feldarabolt zöldbabot, és a hússze­letekre öntjük. Ráöntünk egy deci vörös bort, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor majdnem puha, hozzátesszük az apróra vágott csirkemájat, a vékonyan felszeletelt gombát, a zöldpetrezsely­met, sót, törött borsot, gyömbért, kakukkfüvet. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük. A hússze­leteket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a zöldsé­ges ragut, Vajas vagy tojásos galuskát adunk hozzá, de juhtúrós sztrapacskával is finom.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746