Kolozsvári töltött comb



Hozzávalók:
70 dkg mangalicacomb (vagy dagadó)
20 dkg mangalicamáj (esetleg csirkemáj)
20 dkg főtt füstölt tarja
10 dkg árpagyöngy
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál majoranna
1 kiskanál törött bors
egy csipet borsikafű, só
1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
2 db tojás



Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajban megpároljuk. Rátesszük a darált mangalica­húst (füstölt tarját vagy combot), meghintjük pi­rospaprikával és elkeverjük. Ezután adjuk hoz­zá a darált mangalica vagy csirkemájat, az előzőleg megfőzött árpagyöngyöt. Megsózzuk, borsoz­zuk, meghintjük a majorannával, kevés borsika­fűvel (csomborral), Hozzáadjuk a zúzott vagy el­kapart fokhagymát, a tojásokat, a megpirított gombát (a hagymán is megpiríthatjuk), az apró­ra vágott zöldpetrezselymet és az egészet jól el­keverjük. A felszúrt combot vagy dagadót is enyhén bedörzsöljük sóval, borssal, majoranná­val (belül is!), majd megtöltjük a töltelékkel. Be­varrjuk vagy hústűvel jól lezárjuk, majd közép-meleg sütőben szép pirosra sütjük. Egy pár perc pihentetés után a cérnát vagy a hústűket kiszed­jük, előmelegített tálra szeleteljük és töltött bur­gonyával, vagy tejfölös burgonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746