Kolbásszal töltött mangalicacsülök



Hozzávalók:
1,50 kg mangalicacsülök (2 db)
25 dkg házikolbász
1 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pecsenyefűszer
1 dl olaj
2 szelet főtt füstölt sonka (vagy tarja)
só, törött bors



Elkészítési javaslat:

A kicsontozott csülköket jól megtisztítjuk, bő­rét alaposan megperzseljük, majd ismét jól leka­pargatjuk. Sűrűn megtűzdeljük fokhagymával, 1-1 szál házi füstölt kolbászt, 1-1 szelet főtt son­kába tekerünk, majd a csont helyére tesszük. Hústűvel eredeti alakjára összetűzzük vagy zsi­nórral megkötjük, kevés forró olajban körben, minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Kuktába tesszük, másfél deci vizet öntünk alá, teszünk mellé egy darab vöröshagymát, két-három ge­rezd fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a kuktában (a betéten!) háromnegyed óráig pároljuk. Ha megpuhult, tűzálló tálra tesszük és sütőben, felső nagylángon ropogós pirosra süt­jük.

Burgonyapürével, főtt burgonyával vagy bur­gonyakrokettel tálaljuk,

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746