Kisvárdai mangalicabatyu



Hozzávalók:
8 szelet mangalicahús (comb vagy karaj)
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
4 db közepes nagyságú burgonya
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl bor
1 dl tejföl
1 evőkanál zsír
1 evőkanál mustár
só, törött bors, kakukkfű, majoranna, Piros Arany



Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, majoran­nával, megkenjük mustárral, közepére helye­zünk egy vékony sonkaszeletbe burkolt, félbe­vágott burgonyát, egy vékonyka szalonnaszele­tet, ráhajtjuk a hús két oldalát és hústűvel meg­tűzzük. A burgonyát előzőleg félig főzzük meg sós vízben. Egy szép nagy vöröshagymát apró­ra vágunk, kevés zsírban megpároljuk. A húste­kercseket kevés forró zsírban, hirtelen minden oldalán pirosra sütjük, rátesszük a párolt hagy­mára, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, ráönt­jük a bort és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, előmelegített tálra rakjuk, mártásá­ba keverünk egy kanál mustárt, egy deci tejfölt, kevés kakukkfüvet, majorannát, Piros Aranyat, felforraljuk és a tálra rakott húsra öntjük, Burgo­nyalángost vagy lapcsánkát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746