Kisvárdai almás pecsenye



Hozzávalók:
70 dkg mangalicahús (comb)
50 dkg jonatán alma
1 dl fehér bor
1 kávéskanál liszt
5 dkg zsír
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál rozmaring,
bazsalikom, kakukkfű, Piros Arany, mustár,
só, bors




Elkészítési javaslat:

A húst bedörzsöljük sóval, törött borssal, tűz­álló tálra tesszük, leöntjük nagyon forró zsírral, majd kevés vizet aláöntve középmeleg sütőben puhára, majd szép pirosra sütjük, félretesszük. A bort, kevés vizet, mustárt, Piros Aranyat, rozma­ringot, bazsalikomot, kakukkfüvet jól elkever­jük. A pecsenye levében 5-6 percig pároljuk a meghámozott, cikkekre vágott almát, rátesszük a fűszeres bort és felforraljuk. A húst — ha már kicsit hűlt — felszeleteljük, megkenjük a fűsze­res almás mártással és eredeti alakjára visszahelyezzük. Ismét tűzálló tálra helyezzük, ráöntjük a maradék mártást, kevés vajat morzsolunk rá és középmeleg sütőben jól átforrósítjuk.

Túrós galuskát, vajas burgonyát vagy daraga luskát tálalunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746