Kiskunsági rakottpecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicatarja
2 db zsemle
tej
1 db kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
8 szelet sonka
10 dkg reszelt sajt
1 doboz tojás
1 doboz májkrém

só, törött bors, majoranna, kakukkfű, olaj, zöldpetrezselyem



Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajban meg­pároljuk, rátesszük a finoman felszeletelt gombát, szintén megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a tejben áztatott, kinyomkodott, elmorzsolt zsem­lét, 1 kis doboz májkrémet, a nyers tojást, a fi­nomra vágott zöldpetrezselymet, egy mokkás­kanál majorannát és kakukkfüvet. Ha szüksé­ges, utánasózzuk, fűszerezzük és jól elkeverjük.

A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk megborsozzuk, majd tűzálló tálra vagy tepsibe egymás mellé lerakjuk. Mindegyikre teszünk egy halom tölteléket, elrendezzük rajta, ráhelye­zünk 1-1 szelet sonkát, majd ráhalmozzuk a re­szelt sajtot is. Forró sütőbe tesszük és a sajtot ráolvasztjuk. Sütés előtt meglocsolhatjuk pecsenyelével.

Tejfölös vagy tejszínes burgonyát, vajbab salátát adhatunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746