Kétszer sült bakonyi mangalicaborda



Hozzávalók:
80 dkg mangalicaborda
5 dkg zsír
5 dkg vaj
20 dkg gomba
1 evőkanál liszt
3 dl tejföl
1 db vöröshagyma

só, bors, zöldpetrezselyem

Rántótészta: 15 dkg liszt, 2 db tojás sárgája, 1 dl tej, 2 db tojás kemény habja.


Elkészítési javaslat:

A mangalicabordát felszeleteljük, kicsit kivereget­jük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, majd kevés zsírban világosra sütjük mindkét ol­dalát. Ezután szalvétával vagy tiszta ruhával le­itatjuk a zsiradékot róla. Rántótésztát készítünk, ebbe mártjuk az elősütött hússzeleteket és bő, forró zsírban szép pirosra sütjük. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A vörös­hagymát apró kockára vágjuk, vajban megpá­roljuk. Rátesszük a gombát, megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Meghintjük egy evőkanál finom­ra vágott zöldpetrezselyemmel, egy kanál liszt­tel, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, ráöntjük a tejfölt és felforraljuk. A gombamártást előmelegített tálra öntjük, rá­rakjuk a megsütött bordákat és forrón tálaljuk. Csuszatésztát, paradicsomos párolt rizst adjunk körítésnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746