Kertész pecsenye



Hozzávalók:
1 kg mangalicacomb
10 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
2 db babérlevél
1 db vöröshagyma

só, törött bors, őrölt gyömbér



Elkészítési javaslat:

Vásárolunk egy hosszúkás formájú mangalica­comb-darabot (slusszát). A vékonyabb, hosszú­kás sárgarépákat megtisztítjuk, majd 5-6 dara­bot a húsba szúrt nyílásokba tolunk. A húst kí­vülről bedörzsöljük sóval, törött borssal, őrölt gyömbérrel. Forró vajon hirtelen minden oldalát elősütjük, kevés vizet öntünk alá, teszünk rá két babérlevelet, mellé egy félbevágott vöröshagy­mát, a maradék karikára vágott sárgarépát és fedő alatt puhára pároljuk. Időközben gyakran elfordítjuk, hogy az ízes mártás mindenhol átjár­ja. Ha megpuhult, felszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk. A mártást a hagymával együtt áttör­jük, csipet Piros Arannyal, mustárral ízesítjük és a húsra öntjük. Dödölével, vajas galuskával vagy burgonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746