Kenyérben sült sonka



Hozzávalók:
80 dkg kötözött, főtt sonka (vagy 2 db szép főtt füstölt csülök)
30 dkg liszt
2 db tojás sárgája
2 db burgonya
2 dkg élesztő
2 dl tej
3 evőkanál olaj



Elkészítési javaslat:

Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, összedol­gozzuk a liszttel és a főtt, áttört burgonyával, két tojás sárgájával, sóval és annyi tejjel, hogy kö­zepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Bele­dolgozzuk az olajat és langyos helyen a duplájá­ra kelesztjük. Fél ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, négy db téglalap alakú lapot vágunk belőle és mindegyikbe csomagolunk egy 20 dekás vas­tag sonkaszeletet. A tészta sehol ne fedje a son­kát duplán.

Megkenjük tojás sárgájával és forró sütőben ropogós pirosra sütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746