Kelvirág paprikás



Hozzávalók:
1 kg karfiol
70 dkg mangalicahús (karaj, comb)
1 db vöröshagyma
1 dl olaj
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
4 dl tejföl
1 kanál liszt
pirospaprika, só, bors



Elkészítési javaslat:

A húsból kisméretű szeletkéket vágunk, ki­verjük egy kicsit, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró olajban, mindkét oldalát hirte­len megsütjük, kiszedjük és félretesszük. A pecsenyezsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, ke­vés vízzel felengedjük és visszarakjuk a hús­szeleteket. Mielőtt a hús egészen megpuhulna, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a meghámozott, felaprított paradicsomot és a ró­zsáira szedett karfiolt. Még egy kevés vizet ön­tünk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Nagyon óvatosan keverjük, inkább rázogassuk az edényt, hogy a kelvirág össze ne törjön. A tejfölt elkeverjük egy kanál liszttel, ráöntjük, felforral­juk és forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746