Kenyéren sült pecsenye



Hozzávalók:

80 dkg mangalicatarja

40 dkg mangalicamáj

6 dkg zsír

3 gerezd fokhagyma

70 dkg kenyér

30 dkg kovászos uborka

pirospaprika, só, törött bors, majoranna




Elkészítési javaslat:

A kenyeret 8 db egyforma szeletre vágjuk, szárazon megpirítjuk. A húst felszeleteljük (8 egyforma szeletre), a májat is nyolc kis szeletre vágjuk. A húst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, hirtelen forró zsírban átsütjük, meghintjük piros­paprikával, kevés vízzel felengedjük. Hozzá­tesszük a zúzott fokhagymát, fedő alatt puhára pároljuk és a húst kiszedjük. A pirított kenyere­ket a pecsenyelében megmártjuk, tálra tesszük, mindegyikre teszünk egy szelet húst, egy szelet majorannával meghintett májat (melyet időköz­ben megsütünk). Uborkaszeletekkel díszítve adjuk asztalra.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746