Kárpáti töltött dagadó



Hozzávalók:
70 dkg dagadó
20 dkg mangalicamáj
15 dkg főtt füstölt tarja
10 dkg árpagyöngy
3 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

 só, törött bors, kakukkfű, majoranna, pirospaprika
olaj



Elkészítési javaslat:

A hagymát apróra vágjuk, és egy dl olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük a darált füstölt húst, a májat, a fokhagymát, a fűszereket, sót, borsot is. Az árpagyöngyöt külön megfőzzük, összekeverjük a megpárolt fűszeres húsokkal és a felszúrt dagadóba töltjük. A nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk, majd tepsibe tesszük.

Forró olajjal vagy zsírral leöntjük, kevés rizst és bort alátöltögetve, sütőben szép pirosra sütjük

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746