Kárpáti pecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicahús (comb, vagy karaj)
15 dkg húsos kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma (közepes)
2 gerezd fokhagyma
15 dkg sonka
1 evőkanál ketchup
zsír

só, törött bors, marinált paradicsompaprika



Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, majd kevés forró zsírban, hirtelen szép pirosra sütjük. Zsírjában átsütjük a vékony sonkaszeleteket is. A fennmaradó zsírban kiol­vasztjuk a kockára vágott szalonnát, rátesszük a finomra vagdalt vöröshagymát és megpárol­juk. Hozzátesszük a marinált paprikát, ketchu­pot, sót, törött borsot, fokhagymát és jól átforró­sítjuk. A tálon minden hússzeletre teszünk egy sonkaszeletet, majd ráöntjük a hagymás, ízes mártást.

Reszelt burgonyával, vagy burgonyalángos­sal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746