Kapuvári böllérpecsenye



Hozzávalók:
70 dkg mangalicakaraj
15 dkg főtt sonka
20 dkg velő
2 dl húsleves vagy csontlé
4 db tojás
25 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl
só, törött bors, pirospaprika, tárkony



Elkészítési javaslat:

A kicsontozott karajt négy egyforma szeletté vágjuk. Minden szeletbe éles késsel zsebet vá­gunk, kicsit kiverjük (enyhén) és megsózzuk. A vöröshagymát kevés zsíron megpároljuk, rá­tesszük a feldarabolt velőt (meg is abálhatjuk egy kicsit). Hozzáadjuk a felvert tojásokat, meg­sózzuk és serpenyőben addig sütjük, amíg meg­köt, meghintjük apróra vágott tárkonnyal és a bordák nyílásába töltjük. Hústűvel lezárjuk. Lisztben megforgatjuk, majd forró zsírban elő­sütjük. A visszamaradó pecsenyezsírban meg­pároljuk a vöröshagymát, meghintjük pirospap­rikával, majd kevés vizet adunk hozzá. Bele­tesszük a töltött bordákat és puhára pároljuk. Liszttel elkevert tejföllel elkeverjük a levét és visszatöltjük a bordákra. A feldarabolt gombát kevés zsírban megpároljuk, sózzuk, megbor­sozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, ki­csit ezt is pirítjuk, majd a tálra rakott bordákra öntjük. Megszórjuk apróra vágott friss tárkonyle­véllel és tálaljuk.

Adhatunk hozzá palacsintametéltet vagy va­jas galuskát is.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746