Kapros töltött paprika



Hozzávalók:
8 db zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 kanál pirospaprika
50 dkg darált mangalicahús
10 dkg félig párolt rizs
3 db tojás
1 kanál liszt
2 dl tejföl
1 csokor kapor
olaj

só, törött bors, majoranna


Elkészítési javaslat:

A paprikákat kicsumázzuk, jól megmossuk, majd leszárítjuk. A hagymát finomra vágjuk és olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospap­rikával, öntünk rá egy kis vizet és jól felforraljuk. A rizst félig megpároljuk, hozzákeverjük a darált húshoz, hozzákeverjük a fűszereket, egy ki­sebb, zsírban pirított vöröshagymát, a tojásokat és alaposan összegyúrjuk. A paprikákat meg­töltjük, beletesszük a paprikás lébe és puhára pároljuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel, a finom­ra vágott kaporral. Ha a paprikák megpuhultak, hozzáadjuk a tejfölös habarást és felforraljuk. Sós burgonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746