Kapros mangalicaborda



Hozzávalók:

8 szelet mangalicaborda (vnt- comb)

15 dkg darált hús

5 dkg füstölt szalonna

1 db zsemle

10 dkg gomba

10 dkg sonka

1 gerezd fokhagyma

2 db vöröshagyma

1 db tojás

15 dkg lecsó

1 csokor kapor

1 késhegynyi kakukkfű és majoranna

1 kanál pirospaprika

4 dl tejföl, liszt

só, törött bors, őrölt gyömbér




Elkészítési javaslat:

A dupla szeletekre vágott bordákba zsebet vágunk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megbor­sozzuk, majd elkészítjük a tölteléket. A zsemlét megáztatjuk, egy tálban szétmorzsoljuk, hozzá­adjuk az apróra vágott és kisütött szalonnát, a zúzott fokhagymát, a darált húst, egy tojást, ke­vés pirospaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük kevés gyömbérrel, kakukkfűvel és majorannával. Jól elkeverjük és a bordákba tölt­jük. Hústűvel lezárjuk, kevés zsíron mindkét ol­dalát hirtelen átsütjük, A pecsenyezsírban meg­pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzá­adjuk a lecsót és együtt puhára pároljuk, A tej­fölt elkeverjük egy evőkanál liszttel, 1 csomó fi­nomra vágott kaporral, ráöntjük a húst és felfor­raljuk. Tojásos galuskával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746