Káposztás, májas mangalicabatyu



Hozzávalók:
15 dkg kolozsvári szalonna
1 dl olaj
80 dkg mangalicakaraj
8 db káposztalevél
10 dkg angolszalonna
1 db vöröshagyma
2 dl
tejföl
30 dkg csirkemáj, majoranna, olaj, 2 dl bor
1 kanál mustár
só, törött bors, borsikafű,, kakukkfű, pirospaprika


Elkészítési javaslat:

A karajt felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük kevés őrölt kakukk­fűvel és majorannával, majd kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen szép pirosra sütjük. A káposztaleveleket egy másik edényben lefor­rázzuk, 35 percig abáljuk és ereit levékonyítjuk.

 

A bográcsban a füstölt szalonnát kockára vágva kiolvasztjuk, majd megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük piros­paprikával, kevés vizet adunk hozzá és jól fel­forraljuk, A káposztaleveleket szétrakjuk, meg­sózzuk, mindegyikre rakunk egy szelet kisütött hússzeletet, egy db csirkemájat és egy vékony szelet angolszalonnát, Becsomagoljuk a ká­posztalevélbe, cérnával átkötjük és a bogrács­ban lévő pörköltlére szétrakjuk. Csomborral fű­szerezzük, öntünk alá két deci bort, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, a mustárt elkeverjük a tejföllel és bevonjuk vele a batyukat.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746