Káposztás csülök



Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta
1,50 kg csülök
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott kapor
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 dl olaj
1 dl bor
kakukkfű, borsikafű
só, törött bors, pirospaprika, köménymag


Elkészítési javaslat:

A csülköket láng fölött megperzseljük, alapo­san megmossuk, és feldaraboljuk, majd bőrös oldalával felfelé, kizsírozott tűzálló tálra fektet­jük, A vöröshagymát apró kockára vágjuk, ola­jon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, el­keverjük. Rákenjük a tálra rakott csülökdara­bokra, nagyon forró sütőbe tesszük és hirtelen kérgesre sütjük. Ezután aláöntünk egy deci bort, egy deci vizet, és egy óráig pároljuk, (Takarjuk le alufóliával, így jobban megpuhul.) A káposz­tát, ha szükséges, átmossuk, lecsepegtetjük, ke­vés olajon, fedő alatt puhára pároljuk, Meghint­jük borsikafűvel, őrölt köménymaggal, fokhagy­mával, A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd kevés vízzel, kaporral, és a káposztát behabar­juk vele, Megsózzuk, megborsozzuk és jól összeforraljuk.

Előmelegített tálra rakjuk a káposztát, rárak­juk a húsdarabokat, leöntjük a csülök mártásá­val és forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746