Kalocsai töltött borda



Hozzávalók:
1 kg mangalicakaraj (kicsontozva)
5 dkg füstölt kolozsvári szalonna vagy császárszalonna
15 dkg gomba
2 db kemény tojás
1 db nyers tojás
5 dkg vaj
1 db vöröshagyma, pirospaprika
1 dl tejföl
1 db tojás

grill fűszerkeverék, kakukkfű, majoranna,
só, törött bors


Elkészítési javaslat:

A karajt hosszában kétszer végig bevágjuk (spirál alakban), hogy széthajtva egy jó nagy hússzeletet kapjunk. Bedörzsöljük sóval, bors­sal, grill fűszerkeverékkel, őrölt majorannával és kakukkfűvel. A szalonnát apró kockára vágjuk, egy kiskanálnyi vajon kiolvasztjuk, megpáro­lunk rajta egy kisebb apróra vágott vöröshagy­mát, majd a kockára vágott gombát. Zsírjára sütjük, elkeverjük pirospaprikával, két kockára vágott főtt tojással. Ha kihűlt, hozzákeverünk egy nyers tojást, sót, törött borsot, kevés piros­paprikát, majd jól elkeverjük. Ráterítjük a hús egyik felére. Ráhajtjuk a hús másik felét, hústűk­kel minden oldalon lezárjuk (fel is göngyölhet­jük). Kivajazott alufóliára fektetjük, oldalát és vé­geit felhajtjuk, lezárjuk és forró sütőben megsüt­jük.

Amikor a hús már megpuhult, kivajazott tűz­álló tálra fektetjük és nagylángon egy kicsit hir­telen megpirítjuk.

Megkenjük sűrű tejföllel, amibe egy tojássár­gáját, kicsi sót kevertünk. Kicsit rásütjük és ki­vesszük a sütőből.

Tíz percig pihentetjük, ujjnyi vastagon felsze­leteljük, tűzálló tálra rakjuk és sonkás rizzsel, mandulás burgonyakrokettel vagy pirosra sült burgonyakockával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746