Juhtúrós töltött sonka



Hozzávalók:

30 dkg nyers füstölt sonka (8 vékony szelet)

3 dl tej

5 dkg reszelt sajt

10 dkg juhtúró (nem gomolya)

1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem

2 evőkanál liszt

15 dkg zsemlemorzsa

2 db tojás

1 evőkanál tejföl

só, törött bors, késhegynyi curry por




Elkészítési javaslat:

A reszelt sajtot, tejfölt, a fűszereket, a zöldpet­rezselymet és a juhtúrót jól összekeverjük. A sonkaszeleteket előző nap tejbe áztatjuk és másnapig hűtőben hagyjuk. Felhasználásnál ki­vesszük a tejből, lecsurgatjuk, tiszta ruhával le­itatjuk, vastagon megkenjük a juhtúrós töltelék­kel és felcsavarjuk. Hústűvel megtűzzük, lisztbe, felvert sós, borsos tojásba és zsemlemorzsába Forgatjuk, majd bő, forró olajban, takaréklángon lassan megsütjük.

Hagymás tört burgonyát, tejszínes burgonyát kínálhatunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746