Húsgombócok káposztafészekben



Hozzávalók:
40 dkg darált mangalicahús
2 db tojás
8 dkg rizs
1 dl olaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg savanyú káposzta
1 evőkanál liszt
5 dkg lecsó

só, bors, pirospaprika, borsikafű, köménymag, majoranna, kakukkfű



Elkészítési javaslat:

Tűzálló edényben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a savanyú káposztát és tovább pároljuk. A darált húst elkeverjük a rizzsel, sóval, borssal, majo­rannával, kakukkfűvel, pirospaprikával és két tojással. Vizes kézzel tojás nagyságú gombóco­kat formálunk belőle és sorban egymás mellé a káposztára rakjuk. (Húzzuk össze a káposzta felét és a berakott gombócokat fedjük be ká­posztával). Megszórjuk köménymaggal, hozzá­adjuk a lecsót és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként kevés vizet öntünk alá. Ha a hús meg­puhult, egyenként kiszedjük, paprikás rántással berántjuk a káposztát, visszatesszük a húsgom­bócokat és forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746