Horpácsi kékfrankos pecsenye



Hozzávalók:

80 dkg mangalicacomb (dió)

2 db vöröshagyma

20 dkg vegyes zöldség

5 dl Soproni kékfrankos bor

5 dkg gomba

5 dkg füstölt szalonna

4 szem Kardamómi mag

1 késhegynyi őrölt babérlevél

olaj, só, törött bors, kakukkfű, őrölt gomba


Elkészítési javaslat:

A szép formás mangalicadiót bedörzsöljük sóval, törött borssal, kakukkfűvel, és egy óráig állni hagyjuk. A vöröshagymákat apróra vágjuk, majd a kockára vágott kiolvasztott füstölt sza­lonna zsírján megpároljuk. Rátesszük a besózott húsdarabokat, és ezen a hagymás zsíron min­den oldalán körben megpirítjuk. Hozzátesszük a karikára vagy metéltre vágott zöldséget, meg­sózzuk, meghintjük őrölt gyömbérrel és babérle­véllel, hozzátesszük a Kardamómit (csak a sö­tétbarna belsejét a magnak). Ráöntjük a bort és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megforgat­juk, hogy minden oldalon egyformán puhuljon. Ha a hús megpuhult, levéből kiemeljük, felszele­teljük és előmelegített tűzálló tálra rakjuk. A visszamaradt mártást átturmixoljuk és a tálra öntjük.

Burgonyafánkot vagy felvidéki gombócot tá­lalunk mellé.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746